Спорт - Спорт

26.03.2017 09:05:47 Спорт Фетел и Ферари триумфално во Австралија

Хамилтон водеше од пол-позицијата пред Фетел, Ботас, Кими Раиконен и Макс Ферстапен. Фетел остана блиску до Хамилтон пред првото влегување во боксот, и остана на патеката, кога Англичанецот влезе во боксот.Хамилтон тогаш загуби време кога остана заглавен