ПлусИнфо - Економија

23.05.2017 11:33:19 ПлусИнфо Трамп предлага намалување на буџетот за здравствена заштита на сиромашните

Трамп предлага намалување на буџетот за здравствена заштита на сиромашните Трамп ќе предложи буџетот на федералната програма за здравствена заштита за сиромашните „Медикејд” да се намали за 800 милијарди долари.

23.05.2017 14:43:04 ПлусИнфо Антимонополска со казни, пиварниците се заканија со суд

Казни од 5,8 милиони евра за Пивара Скопје а.д.и 2,7 милиони евра за Прилепска пиварница, поради диктирање цени, изрече Комисијата за заштита на конкуренцијата.Пивара Скопје ја отфрли одлуката и најави дека ќе бара нејзино поништување на суд, додека пак П