Мама365 - Забава

23.05.2017 14:35:03 Мама365 Зошто стомаците на трудниците се толку различни

Секој труднички стомак е единствен како и жената која го носи и детето кое во него расте. Иако постои мит, сепак фактот за обликот на стомакот нема врска со тоа дали жената носи девојче или момче. Сепак формата на стомакот зависи од градбата на мајката. Кај жената со мала карлица, детето пред крај на бременост […]

23.05.2017 14:04:40 Мама365 „Спинер“ играчка која ги освои децата

„Спинерот“ кој е ротирачка играчка направена е од пластика и метал ги воодушеви децата.Децата се опседнати со нејзинта едноставност и релаксација која ја овозможува. Учителите се жалат дека оваа направа негативно влијае врз децата, додека другите страни на спинерот се позитивни. Оваа справа е намената за децата кои боледуваат од аутизам или пореметување на вниманието. […]

23.05.2017 14:03:30 Мама365 Производи кои го чуваат срцето

За долг живот и правилна работа на срцето најважни се здрава исхрана и честа физичка активност. За да се сочува овој орган стручњаците советувааат во менито да се додадат неколку прозводи, за кои неколку научни студии покажале дека се делотворни во зачувување на здравјето и крвните садови. Јаткасти плодови Можеби имаат голема маснотија, но тие […]