Факултети - Забава

26.03.2017 08:35:32 Факултети Децата во Норвешка заработуваат и до 1000 евра за хонорарна работа

Лексикон: За да го видите значењето на даден збор во рaмките на веста, позиционирајте го покажувачот врз истиот и кликнете два пати. Децата во Норвешка з

26.03.2017 08:35:11 Факултети Од Казанова до Достоевски - Најпознатите коцкари низ историјата

Лексикон: За да го видите значењето на даден збор во рaмките на веста, позиционирајте го покажувачот врз истиот и кликнете два пати. Од Казанова до Досто

26.03.2017 08:06:38 Факултети Психолозите предупредуваат: Ќотекот е многу опасна воспитна мерка

Лексикон: За да го видите значењето на даден збор во рaмките на веста, позиционирајте го покажувачот врз истиот и кликнете два пати. Физичкото ка

26.03.2017 08:35:53 Факултети Џон Кенеди бил фасциниран од Хитлер?!

Поранешниот американски претседател, Џон Ф. Кенеди, бил фасциниран од Адолф Хитлер.  На своја 29-годишна возраст, во својот дневник напишал: „Хитлер ќе се воздигне над омразата која го опкружува во еден од најзначајните луѓе кои некогаш живееле. Во него п

26.03.2017 08:34:49 Факултети Вистинскиот социјален живот се случува офлајн!

Сите правиме грешки низ животот и тоа е единственото заедничко нешто на сите луѓе. Но, доколку си паметен, ќе научиш што е можно повеќе од грешките на другите луѓе и ќе се поштедиш себеси од тегоби. Ви споделуваме неколку важни лекции за напредок и успех

26.03.2017 08:34:28 Факултети Прочитајте нечија личност со помош на едно прашање

Доколку имате проблем да откриете каква личност има одреден човек, едно конкретно прашање може да ви помогне да го одгатнете вашиот соговорник.Следниот пат кога ќе се прашувате дали лицето спроти вас е ужасна личност, само прашајте го што мисли за други л

26.03.2017 08:34:06 Факултети Четири причини зошто генијалците зборуваат сами со себе

Изгледа дека разговорите кои ги водиме самите со себе не само што се нормални, туку се и добри и полезни за нас. Постојат четири причини зошто е тоа така:1.    Кога разговараме сами со себе, ние сме пофокусирани на она што го работиме. Во текот на разгово

26.03.2017 08:26:58 Факултети Зошто некои луѓе заболуваат од рак, а некои не?

Грешка во гените, неотпорност кон стрес, пушење или лоша среќа? Сепак, работите се многу подлабоки од тоа...На светско ниво, најмногу средства кои се насочуваат кон медицинските студии, се користат за истражувања на ракот, како третата најчеста причина за