Идивиди - Македонија

23.05.2017 07:53:01 Идивиди ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ нема капацитет за проекти во патната мрежа

Скопје, 22 мај 2017 (МИА) - СДС не може да се помири со фактот што токму во време на ВМРО-ДПМНЕ се инвестираше во инфраструктурата како никогаш до сега. Се градат три автопати во исто време и уште стотици километри локални и регионални патишта, соопшти по

23.05.2017 07:52:39 Идивиди Заев и Ахмети разговараа за распределбата на ресорите

Скопје, 22 мај 2017 (МИА) - Новиот владин кабинет има потреба од одговорни и квалификувани кадри, заклучија денеска претседателите на СДСМ и на ДУИ, Зоран Заев и Али Ахмети, кои на средбата во партиското седиште на ДУИ во Тетово ги отворија прашањата окол

23.05.2017 13:03:12 Идивиди Џафери на средба со Витон и Лисјен

Скопје, 23 мај 2017 (МИА) - Претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери денеска ќе оствари средба со амбасадорката на Кина во Македонија, Лин Лисјен.Како што соопштија од Одделението за јавно информирање на Собранието на РМ по средбат