Пулс 24 - Македонија

23.05.2017 11:23:55 Пулс 24 Поднесени над 800 барања за субвенција за купување на велосипед

Град Скопје ги повикува сите заинтересирани да набават нови велосипеди и да достават барање за надоместок на дел од трошците во согласност со утврдените правила и финансиските средства определени за реализација на оваа градска активност.Град Скопје, со це

23.05.2017 11:15:09 Пулс 24 Попоски: Излезот не е во менување на парламентарното мнозинство

Според Попоски, решението мора да оди кон дефинирање на правилата на игра, незагрозување на тоа што мнозинството граѓани го чувствуваат како витален национален интерес и најскора проверка на правецот, преку избори.– Локалните избори се прв извесен тест за

23.05.2017 13:14:43 Пулс 24 Мнозинството веќе нема да одлучува во Македонија, Заев договара консензуална демократија

Заев по вчерашната средба со Зијадин Села во Тетово, одговарајќи на новинарско прашање за тоа кои се тие причипн за кои вели дека разговарале по секоја средба со партиите, изјавува дека консензуалност во одлучувањето било еден од тие принципи.-Еве неколку

23.05.2017 13:51:54 Пулс 24 Двојазичноста ќе ги наруши македонските позиции во преговорите со Грција

Вели дека амандманот 10 во Уставот кој се донесува со просто мнозинство во Собранието, еднаш беше променет во 2008., во 2011. се прошири правото на етничките заедници да говорат на својот мајчин јазик на седниците на Собранието.-Иако е тајна и нетранспаре

23.05.2017 13:51:29 Пулс 24 Пронајден мртов маж во Струмица

Според жителите на зградата од каде што паднал мажот се претпоставува дека најверојатно се работи за самоубиство.Медицински екипи и полицијата се на лице место и ги утврдуваат причините за немилиот настан.

23.05.2017 13:12:57 Пулс 24 Новиот рекламен спот на „Сончева Долина“- документарец за Кочанските полиња

Името на брендот Сончева Долина е асоцијација за сончевите кочанско – винички полиња, каде благодарение на преку 280 сончеви денови годишно и специфична микроклима, успева квалитетниот наделеку познат кочански ориз и други земјоделски и раноградинарски пр

23.05.2017 13:20:17 Пулс 24 Деветмината обвинети за насилство во Собранието добија условни казни

На сите обвинети им беше изречена условна казна од шест месеци доколку не го повторат делото во рок од една ипол година, само на еден од обвинетите му беше изречена условна казна од 1,6 години доколку во рок од пет години не направи ново кривично дело.

23.05.2017 14:21:25 Пулс 24 Како СДСМ стекнуваше партиски имот?

Се работи за зградата и дворното место каде што сега се наоѓа партиското седиште на СДСМ, а кое пред 1993 година, кога го добива партијата, било сопственост на државата, односно се работи за земјиште што претходно го користеле Министерството за наука, а п

23.05.2017 14:44:00 Пулс 24 Се гради нов објект на ОУ „Вера Јоциќ“ во Хиподром

Заменик-министерот за образование и наука Спиро Ристовски и претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска извршија увид на почнатите активности со кои се планира за новото училиште со целосно нова опрема да бидат вложени 54 милиони денари или 900 ил