Сител - Култура

23.05.2017 08:28:10 Сител Изложба по повод 70 годишното творештво на Боро Митриќески – Митрич

Изложба по повод 70 годишното творештво на македонски скулптор Боро Митриќески – Митрич ќе биде отворена вечер во ликовниот салон на МАНУ.Изложбата ќе биде отворена за посетителите до 16 јуни годинава.Боро Митриќески – Митрич е роден на 10 мај 1927 година

23.05.2017 11:42:50 Сител Народниот театар од Охрид оваа седмица со гостувања во Белград и Франкфурт

Народниот театар од Охрид со свои поставки оваа седмица ќе се претстави пред македонските иселеници во Србија и Германија.На покана на македонското друштво „Македониум” Народниот театар утревечер во Белград ќе ја одиграа претставата „Аналфабет” од Бранисл