Канал 5 - Култура

23.05.2017 14:01:44 Канал 5 Приказната за 3D киното од Битола стигна и до Канскиот фестивал

Ова издание е специјално посветено на канскиот фестивал, најзначајната филмска манифестација во светот , со што примероци се дистрибуираат до најголемите филмски звезди кои годинава се дел од фестивал во Кан.Битолското кино веќе 10 години е членка на Евро