A1 On - Култура

26.03.2017 09:27:26 A1 On Уметнички портрет на Јордан Плевнеш

По повод изборот на Јордан Плевнеш за редовен член на Европската академија на науките, уметностите и книжевностите, денеска во Домот на културата „Бели мугри“ во Кочани ќе се одржи уметнички портрет на овој македонски писател насловен „Македонски состојби“. За творештвото на Плевнеш ќе говори Доне Донев, а ќе биде изведен и перформанс според текстови од […]