Утрински - Култура

23.05.2017 11:51:32 Утрински Хуманитарен концерт место операта "Мадам Батерфлај"

Македонската опера и балет соопшти дека се откажува операта "Мадам Батерфлај" која во рамки на Мајските оперски вечери беше закажана за 28 мај во изведба на Националниот театар на опера и балет на Албанија.Наместо оваа претстава, ден претходно (27 мај), М

23.05.2017 11:42:20 Утрински Театар комедија освои две награди на фестивал во БиХ

Театар комедија освои две награди на фестивал во БиХСо претставите "Име" од Александар Дела Пателиер и Метју Делапорт во режија на Нени Делместре и "Трудна приказна" од Благица Секулоска во режија на Лидија Дедовиќ,,македонскио Театар комедија освои две н