Просечната плата во декември 28.294 денари, забележан раст од 5,4 отсто

пред 7 месеци

Просечната исплатена нето плата во декември 2020 година изнесувала 28 294 денари и бележи раст од 5,4 отсто, објави Државиот завод за статистика.

Според објавените податоци, ваквото зголемување се должи, пред сѐ, на зголемувањето на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во секторите информации и комуникации за 15,5 отсто, рударство и вадење на камен за 10,5 отсто и дејности на здравствена и социјална заштита за 10 отсто.

Зголемување на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во однос на претходниот месец, е забележано во секторите информации и комуникации за 14,4 отсто, финансиски дејности и дејности на осигурување 12,5 отсто и рударство и вадење на камен за 10,6 отсто.

Просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен, во декември 2020 година, изнесува 42 227 денари.

Share

Da Shen Xian Episode 16

AnimeFreak: Pretty Soldier Sailor Moon Memorial anime episode 5 online free at https://animefreak.ws hunter x hunter animefreak

Anime Twist - Watch anime online, English anime onlineAnime Twist - HD anime for free | TwistMoe

Website https://animeflix.nl: Watch Yomigaeru Sora: Rescue Wings animeflix Episode 12 animeflix the promised neverland

Linktr: https://linktr.ee/animefreakws

Myspace: https://myspace.com/animeflixnl

Scroll to Top