Владата прифати измени и дополнувања на Законот за акцизи, за укинување на Уредбата донесена за време на вонредна состојба

пред 4 месеци

Владата денеска на седница прифати Предлог-закон за изменување и дополнување на Законот за акцизите, по скратена постапка, со кој се предвидува со денот на негово влегување во сила да престане да важи Уредбата со законска сила за примена на Законот за акцизите за време на вонредна состојба.

-Предложените измени се со цел да се продолжи со примена на новиот начин на пресметување на акцизата за одредени енергенти во зависност од движењето на малопродажната цена на соодветниот енергент на светските берзи и истовремено ќе се овозможи и понатаму да се користи и механизмот кој овозможува постепено враќање на постојните износи на акциза во услови на нормализирање на цените на пазарот на нафтени деривати, а кои се веќе воспоставени со донесувањето на Уредбата со законска сила, информира владината прес-служба.

Дополнително, со измените се предлагаат одредби кои се во насока на доработување, појаснување и прецизирање на одредбите од Законот за акцизите.

Share

AnimeDao animedao pokemon: One Punch Man (https://animedao.nl/m/6ox) Episode 12

ANIMEFLIX animeflix reddit: Watch Naruto: Shippuden Episode 472

Scroll to Top