Градежен работник извадил старец од водите на Вардар

пред 4 дена

Градежен работник од Тетово спасил старец од водите на Вардар информираат од Министерството за внатрешни работи. Додка бил на раобта на објект во населбата Аеродром, тетовецот забележал човек во водата. Влегол во реката и го извадил 81-годишниот старец.

Лекар од итната медицинска помош веднаш го прегледал човекот и било констатирно дека е во добра физичка состојба. Полицијата го вратила вртила старецот во неговиот дом, а до семејството добила објаснување дека човекот има здравствени проблеми и оти без знаење блиските го напуштил домот.

Share
Scroll to Top