ДКСК: Обвинувањата од Иванов се паушални

пред 7 месеци

Државната комисија за спречување на корупцијата „со иднигнација и во целост“ ги отфрла, како што се наведува, искажаните обвинувања и паушални наводи објавени од страна на поранешниот претседател на Република Северна Македонија Ѓорѓе Иванов кон претседателот на КомисијаТа Билјана Ивановска.

Во соопштението се наведува дека Државната комисија за спречување на корупцијата е колективно тело и сите одлуки ги носи на јавна седница со мнозинство гласови, така што целосно е неосновано искажаното сомневање за злоупотреба на нејзината функција.

Државната комисија за спречување на корупцијата на доставеното барањето од поранешниот претседател Ѓорѓе Иванов писмено ќе одговори, се посочува во соопштението.

Share

WCOStream watch animes: Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies moved to a starter town? (https://wcostream.cc/m/L44N) Episode 12

AnimeHeaven anime stream: Watch Bleach Episode 325 (https://animeheaven.pro/m/n7P/ep-325)

Scroll to Top