ДУИ предлага и онлајн одржување на собраниските седници

пред 3 месеци

Демократската унија за интеграција предлага седниците на Собранието да се одржуваат и онлајн.

Оттаму сметаат дека Собранието треба да ја разгледува можноста за изменување и дополнување на Деловникот во смисла на специфицирање, што всушност се подразбира со зборот присуство на пратеници, без разлика дали е тоа физичко присуство или онлајн.

ДУИ, се наведува во партиското соопштение, бара солидни причини од опозициските партии да го разгледуваат овој предлог со цел, како што велат, да се избегне можноста да се заштити здравјето на пратениците и администрацијата а исто времено да не се блокираат важните процеси за Република Северна Македонија.

– Во сегашната регулатива на Собранието стои реченицата „присуство“. ДУИ сака да се прецизира дека присуството на пратениците во Собранието може да биде физичко или онлајн. Не смееме да дозволиме малтретирање на пратеници кои моментално се погодени од КОВИД-19, да не ги натераме да преку посебен третман доаѓаат во седници и потоа да ги загрозуваме сите други. ДУИ не сака Собранието да дојде во ситуација да блокира важни процеси, се посочуа во партиското соопштение.

Од Демократската унија за интеграција бараат опозицијата да ја земе предвид компаративната анализа на состојбата во регионот и пошироко во ваква ситуација со КОВИД-19, потсетувајќи дека Владата веќе започна да ги одржува своите седници преку Интернет.

Share

The Testament of Sister New Devil (Dub) (https://crunchyrollfree.com/m/Q2Xq) Episode 12 at Crunchyroll crunchyroll premium account reddit

Watch JoJo's Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable (Dub) Episode 31 (https://animefreak.ws/m/1zEY/ep-31) at AnimeFreak fire force animefreak

Scroll to Top