Изложба на Давор Кешќец и Стефан Младеновски во МКЦ

пред 4 месеци

Во Галеријата на Младинскиот културен центар вечер од 20 часот ќе биде отворена заедничка изложба на Давор Кешќец и Стефан Младеновски – колеги кои заедно завршиле средно уметничко училиште на одделот графика и се дипломирани графичари на Факултетот за ликовни уметности во Скопје.

Од оваа година тие се членови на Друштвото на ликовните уметници на Македонија (ДЛУМ), а во МКЦ ќе имаат и прва заедничка изложба. Давор Кешќец ќе се претстави со серија дела под наслов „Blue moon“, а Стефан Младеновски со неговите „Ликовни решенија“.

– На изложбата ќе може да се видат две сосема различни гледишта кон ликовната уметност, наведува МКЦ, кој изложбата ќе ја организира согласно со протоколите за организирање настани во затворен простор.

Share

Watch JoJo's Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable (Dub) Episode 21 at website https://animeplanet.cc isekai anime anime planet

Watch Yashahime: Princess Half-Demon Episode 10 at Funimation funimation dragon ball

Scroll to Top