Најдено е трајно решение за матичен лекар во Шуто Оризари, тврди Министерството за здравство

пред 2 недели

Министерството за здравство ја информира јавноста дека е најдено трајно решение на проблемот со матичен лекар во општина Шуто Оризари.

„По шест неуспешни обиди за закуп на ординација за матичен лекар во Поликлиниката во Шуто Оризари денеска добивме апликација на седмиот оглас од приватна Поликлиника која аплицираше и планира закуп на ординацијата во рамките на своја Поликлиника. Со ваквиот ситем на вршење здравствена дејност во рамките на Поликлиниката се гарантира трајноста на ова решение. Заврши и набавката на опремата за гинеколошката ординација за оваа општина, со што Министерството за здравство го реши и овој децениски проблем во општината,“ велат од Министерството.

Share

AnimeFreak anime freak attack on titan: Hunter x Hunter (Dub) Episode 148

ANIMEFLIX sword art online animeflix: JoJo's Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable (Dub) Episode 39

Scroll to Top