Собранието ќе гласа за новиот состав на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација

пред 5 месеци

Собранието во рамки на денешната 31. седница треба да го избере составот на членовите на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација.

За членови на Комисијата се предложени Игор Јадровски, дипломиран правник од Скопје, Неда Чаловска Димовска, дипломиран правник од Скопје, Лимко Бејзароски, политиколог и доктор по историски науки од с. Пласница, Ирфан Деари, лекар специјалист од с. Боговиње, кои се со мандат од пет години, додека Кире Василев политиколог од Битола, Исмаил Камбери, магистер по правни науки, и Весна Бендевска, психолог од Битола, се предложени за мандат од три години.

Собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата на седница на 5 јануари годинава ја утврди предлог листата на кандидати за членови на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација.

На денешната 31. седница Собранието исто така треба да го избере новиот состав на Државната изборна комисија.

Share

WCOStream wcostream pokemon: Watch Hige wo Soru. Soshite Joshikousei wo Hirou. Episode 3 (https://wcostream.cc/m/6EWN/ep-3)

AnimeFreak anime freak site: The Daily Life of the Immortal King (https://animefreak.ws/m/Lb01) Episode 15

Scroll to Top