Стариот дел од Тетово без вода поради дефект во водоводната мрежа на улицата „Гоце Делчев“

пред 10 месеци

Стариот дел од Тетово, населбите Поток, Два бреста и Колтук втор ден се соочуваат со прекин во водоснабдувањето, кое е отежнато и во целиот град поради поголем дефект во водоводната мрежа на улицата Гоце Делчев. Според информациите од Јавното комунално претпријатие „Тетово“ дефектот е познат, но е потребно повеќе време за санација.

-Започнато е со работа во четвртокот, но мора да се продолжи и денес се до завршување на дефектот и негова поправка. Станува збор за цевка која нема поголем капацитет, но е проблематично што е од постарите и на длабочина од 2,5 метри. Поради дотраеноста при санирање на една пукнатина се јавува нова и затоа се оддолжува комплетното санирање на дефектот, информира Љуљзим Шаќири од работната единица „Водовод и канализација“ при ЈКП Тетово.

Во септември и октомври жителите на стариот дел од Тетово, особено населбата Колтук, се соочуваа со целодневни прекини во водоснабдувањето, за што беше утврдено дека има проблем со вентил на излез од стариот резервоар за вода. Од ЈКП информираат дека на почетокот на ноември беа променети проблематичните делови од вентилот.

Share

4Anime - Watch English Anime Online For Free in HD | 4Anime.biz

AnimeFreak: PetoPeto-san anime episode 13 online free at https://animefreak.ws anime online

Animepahe: Hayate the Combat Butler: Can't Take My Eyes Off You (Dub) anime episode 12 online free at https://animepahe.cc anime online

Shining Hearts: Shiawase no Pan Episode 12

Fileforum: https://fileforum.com/profile/animefreakws

Tapas: https://tapas.io/animeflixnl

Scroll to Top