Честитка од ВМРО-ДПМНЕ за Денот на албанската азбука

пред 10 месеци

ВМРО-ДПМНЕ го честита 22 Ноември – Денот на aлбанската азбука, на сите припадници на албанската етничка заедница во Република Македонија.
Македонија била и ќе остане држава во која взаемната почит и негувањето на културна и јазична посебност се темел на кој ја градиме нашата татковина. Јазикот и културата на Албанците во Македонија се дел од мозаикот на мултиетничкото општетсво во кое живееме – стои во честитката од ВМРО-ДПМНЕ по повод Денот на албанската азбука.

Од партијата потсетуваа дека празнувањето на овој ден беше воведено кога ВМРО-ДПМНЕ беше на власт во државата.

„Денес во време кога македонскиот јазик, култура и идентитет се оспорувани поради пазарџиските политики на Заев, најдобар одговор кој мораме да го дадеме како граѓани е да застанеме сплотено и заедно во одбраната на правото на секој народ и на секој јазик на своја идентитетска посебност. Неуспесите на власта и поразите кои и ги сервираат на Македонија носат разочарувања кај народот, но одговорот на тоа мора да биде одлучен, затоа што Македонија има капацитет за влез во Европската Унија но со нови сили необременети со концесии. Македонија со целата своја традиција на толеранција, взаемна почит и мултикултурализам со векови наназад, покажала и докажала дека ги живее цивилизациските вредности на кои денес е изградена Европа“ – стои во честитката од партијата.

Share

Website https://animedao.nl: Watch Samurai: Hunt for the Sword (Dub) animedao Episode 2 animedao tower of god

Watch Phi-Brain ~ Puzzle of God (Dub) Episode 25

Shadows House (Dub) (https://animekisa.in/m/D77Y) Episode 11

Website https://animeflix.nl: Watch They Were Eleven animeflix Episode Full fairy tail animeflix

Blogfreely: https://blogfreely.net/kissanimemx/kissanime-watch-anime-online

Plimbi: https://www.plimbi.com/author/40965/animeflixnl

Scroll to Top