Ќe зазелени просторот меѓу Жданец и Трнодол

пред 1 година

Започна уредувањето на аголот т.н. „чатал“ меѓу улицата кои ги двои населбите Трнодол и Жданец. Овој јавен простор од 400 м2 ќе прерасне во уредена зелена површина.
 
Службите на Општина Карпош започнаа со подготвителните активности за  чистење и рамнење на теренот. Заради поволните временски услови, овој период ќе бидат засадени и нови дрвја, а на пролет ќе се засади нова тревна површина, украсни растенија и ќе биде поставен систем за наводнување.
 
Овој простор со години делуваше неуредено, со прашина и често претставуваше површина за паркирање или одлагање на шут.
 
Иако во изминатата година се ширеа лажни вести и информации дека на овој простор ќе „никне“ нова зграда, локалната самоуправа опстојува на определбата за планско уредување и раззеленување на јавните површини.
 
„Фокусирани сме да го надоместиме зеленилото во урбаното јадро, кое во изминатите години беше најпогодено од непланската урбанизација“, соопшти општината. .
 

Share

https://animeheaven1.com/. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

JoJo's Bizarre Adventure: Golden Wind (Dub)

animes online TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy-

AnimeHeaven The World's Finest Assassin Gets Reincarnated in Another World as an Aristocrat Episode 5

stream anime online AnimeHeaven Black Clover (Dub)

animeheaven app AnimeHeaven Attack on Titan Season 3 Part 2

Scroll to Top