Ана Брнабиќ повторно доби доверба од Вучиќ, ќе ја предводи и новата српска влада

пред 3 месеци

Ана Брнабиќ ќе добие уште еден мандат на чело на српската влада, откако вечерва претседателот на Србија и партиски лидер Александар Вучиќ, достави таков предлог до Претседателството на Српската народна странка, а партискиот орган едногласно го усвои.

„Донесов одлука за кандидатот за претседател на Владата на Србија, а таа е донесена во рокот предвиден со Уставот и законите,“ рече Вучиќ во обраќањето до јавноста.

Тој истакна дека владата во следните четири години има три важни цели: подигање на животниот стандард во земјата преку инвестиции во инфраструктурата, вложување и развој на медицината, и третата и најважна цел – да се зачува мирот, безбедноста и стабилноста во регионот.

„Сакаме компромисно решение со Албанците, но како и секогаш, Србија нема да се согласи на понижување“, рече Вучиќ.

Брнабиќ ја предводи српската влада од јуни 2017 година, а претходно беше министерка за државна администрација и локална самоуправа. Таа е прва жена на позицијата претседател на Владата на Србија.

Share

anime heaven anime bleach anime heaven anime heaven anime

hunter hunter animeflix animeflix haikyuu one punch man animeflix

anime planet jojo diamond is unbreakable anime planet jojo part 5 bakemonogatari anime planet

Scroll to Top