Во Италија почнува масовно вакцинирање против коронавирус

пред 6 месеци

Во Италија од денеска почнува масовно вакцинирање против Ковид-19.

Според соопштението на Министерството за здравство, неделно во Италија ќе бидат поделени околу половина милион дози вакцини, а до март следната година, како што потврди министерот Роберт Сперанзе, ќе бидат вакцинирани 13 од вкупно 60 милиони Италијанци.

Италијанското Министерство за здравство најави дека прво ќе се вакцинираат оние кои се најзагрозени, односно штитениците на домовите за стари и изнемоштени лица, здравствените работници, припадниците на војската и полицијата.

Вакцинацијата е доброволна и бесплатна.

Share

WCOStream wcostream dragon ball super: Dragon Ball (Dub) (https://wcostream.cc/m/XnJ) Episode 153

ANIMEFLIX animeflix i want to eat your pancreas: Watch The Misfit of Demon King Academy (Dub) Episode 11 (https://animeflix.nl/m/EXWY/ep-11)

Scroll to Top