Лавров: Москва ќе гради односи во согласност со санкциите на САД

пред 6 месеци

Москва ќе ги земе предвид новите антивирусни санкции наметнати од Соединетите Американски Држави при градењето на своите врски со Вашингтон, изјави рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров.

– Сето ова ќе го имаме предвид во одредени ситуации во врската со водење бизниси со Соединетите држави, кои во целост се покажаа како несигурен партнер, а исто така, ова ќе го земеме предвид во голема мера, изјави Лавров.

Тој посочи дека најновите санкции на САД против Русија и Кина ја потврдуваат стратешката политика на Вашингтон за нелојална конкуренција.

– Акциите на Вашингтон ја одразуваат американската стратегија да се обиде максимално да ги запре конкурентите на светските пазари и да се поттикне нелојална конкуренција, што грубо ги крши правилата на Светската трговска организација, додаде Лавров.

Share

AnimeFreak anime freaks anime: Watch Attack on Titan Season 3 Part 2 (Dub) Episode 1 (https://animefreak.ws/m/z5dr/ep-1)

AniWatch anime websites: Gintama Episode 201

Scroll to Top