Лукашенко: Неопходни се нови избори заради промена на Уставот

пред 3 месеци

Претседателот на Белорусија Александар Лукашенко денеска изјави дека е потребно да се одржат избори за Националното собрание, како дел од планот за измена на Уставот. Протестите против реизборот на Лукашенко за претседател траат точно два месеци. Тој на 9 август победи на изборите кои опозицијата ги оспори, тврдејќи дека се наместени. Текстот Лукашенко: Неопходни се нови избори заради промена на Уставот е превземен од А1он .

Share
Scroll to Top