Твитер затвора десетици профили поврзани со Саудиска Арабија

пред 5 месеци

Социјалната мрежа Твитер соопшти дека открила мрежа на профили кои припаѓаат на Саудиска Арабија, Иран, Куба, Тајланд и Русија, вклучувајќи и мрежа поврзана со саудиската Влада која се претставува како истакнати катарски личности.

Твитер наведува дека ги додал тие мрежи на списокот на мрежи поврзани со владите на тие земји и оти трајно забранил 1.594 профили поради поврзаност со тие мрежи.

Компанијата објасни дека се отстранети 33 профили поврзани со саудиската Влада, кои биле користени за лажно претставување во име на истакнати катарски политички фигури и за објавување приказни поврзани со Катар, кои било во прилог на саудиските власти.

Платформата исто така објави дека затворила 104 профили поврзани со Иран, поради промовирање насилство во САД и злоупотреба на афроамериканските демонстрации и убиството на Џорџ Флојд.

Твитер наведува дека архивата на информациските операции поврзани со државите е единствениот извор на вистината при откривањето на операциите поддржани од држави на платформата.

Твитер исто така нагласи дека прелиминарните податоци ги споделил Опсерваторијата за Интернет Стенфорд за да спроведе независна истрага.

Share

Fire Force Season 2 (https://crunchyrollfree.com/m/P9vQ) Episode 24 at Crunchyroll crunchyroll premium account reddit 2020

Attack on Titan: Wings of Freedom Episode Full at website https://kissanimeonline.com kiss kiss anime

Scroll to Top