Тестирање за Ковид-19 во Словенија за сите патници на пет гранични премини и на аеродромот во Љубљана

пред 5 месеци

Словенија од денеска активираше станици за брзо тестирање на коронавирус на пет гранични премини со Хрватска, како и на аеродромот во Љубљана.

Воведено е правило за обврзно тестирање на сите патници кои пристигнуваат од земји од т.н. црвена листа кои немаат негативен резултат на PCR тест не постар од 48 часа.

Сите оние кои одбиваат да бидат тестирани или се позитивни, ќе бидат вратени во земјата од каде доаѓаат, а сите кои се позитивни или не сакаат да бидат тестирани ќе мора да бидат во карантин.

Share

WCOStream wcostream dragon ball: Re:ZERO -Starting Life in Another World- Episode 25

AnimeTV top anime tv: Watch JoJo's Bizarre Adventure: Golden Wind (Dub) Episode 4

Scroll to Top