Биткоинот достигна 50.000 долари

пред 3 години

Вредноста на „Биткоин“ на пазарот за криптовалути е вистинско изненадување утрово, изнесувајќи 50.068 долари што претставува зголемување на вредноста од 1,78 проценти.

„Етер“, втората најпозната криптовалута, исто така, добро расте. За 24 часа, нејзината вредност се зголеми за 2,09 проценти и во моментов се тргува по цена од 3.328 долари.

И „Кардано“ е во зелено. Нејзината вредност се зголеми за 9,31 проценти и сега вреди 2,80 долари.

Од друга страна, другите крипто -валути се во црвена боја. Вредноста на „Рипли“ падна за 0,58 проценти и таа вреди 1,24 долари, а „Догекоин“ се тргува по цена од 0,31 долари, односно забележа пад на вредноста од 0,34 проценти.

64.000 долари во април

Биткоинот во април забележа највисок рекорд од над 64.000 американски долари, но потоа следеше пад на цената во јуни и јули до 30.000 долари. Ова во голема мера се должи на построгата регулатива од кинеските власти, што доведе до прекин на копањето на биткоини во Кина и преместување на таа активноста во други земји.

Во последните неколку дена, две важни објави имаа позитивно влијание врз движењето на цените на дигиталните пари. Имено, една од водечките трговски крипто платформи, Coinbase, минатата недела објави дека ќе купи крипто -валути во вредност од 500 милиони американски долари и дека ќе одвои 10 отсто од својот профит за портфолио на крипто средства.

Исто така, компанијата за плаќање преку Интернет PayPal објави дека ќе започне нова услуга во Обединетото Кралство за да им овозможи на луѓето да купуваат, чуваат и продаваат дигитални валути.

Share
Scroll to Top