Кроација осигурување со највисок раст на пазарот од 44%

пред 3 месеци

Кроација осигурување заклучно со третиот квартал од годинава забележа раст на бруто полисирана премија од 44% и истиот е највисок на осигурителниот пазар, покажуваат најновите податоци на Националното биро за осигурување (НБО). Во апсолутен износ растот е 148 милиони денари (2,4 милиони евра).

Притоа, Друштвото има раст во сите класи на осигурување, а најмногу во класата доброволно здравствено осигурување, каде заклучно со третиот квартал од годинава има 16% пазарно учество. Кроација осигурување е единствена и прва компанија која на пазарот воведе покритие за трошоци за лекување поради Covid 19 со што на клиентите им обезбеди заштита на она што во моментов претставува најголема потреба.

Дознајте повеќе за покритието од Covid-19 на линкот.

 

(ПР текст)

Share

GogoAnime | Watch Anime Online - Gogo Anime Real. GogoAnime.be - The best website to watch anime for free thousands of anime episodes. Watch anime online in English at GoGoAnime. Subbed, Dubbed, No ADs.

Dragon Ball (Dub)

GoGoAnime The Rising of the Shield Hero (Dub) Episode 16

The Daily Life of the Immortal King [Chinese Dub] Episode 15

Attack on Titan Season 2

Attack on Titan Season 2 (Dub)

Scroll to Top