Лефков: ВМРО-ДПМНЕ се бори за интересите на оризопроизводителите,повторно е поднесен Предлог закон за стокови резерви

пред 2 години

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ не престанува да се бори за интересите на оризопроизводителите. Иако, СДСМ и ДУИ веќе еднаш го одбија нашиот Предлог закон за стокови резерви, повторно го поднесовме, овој пат по скратена постапка и истиот веќе е на дневен ред на 74та седница на Собранието на Република Македонија, изјави Миле Лефков, пратеник на ВМРО-ДПМНЕ.

var ai_block_div = document.getElementsByClassName (‘ai-viewports’); ai_insert_code (ai_block_div [ai_block_div.length – 1]);

Тој додаде дека со измените на Законот за стокови резерви кои ги поднесовме, се предлага оризот да добие третман на производ од посебно значење и да стане дел од производите кои ги сочинуваат стоковните резерви.

Со ова, Агенцијата за стокови резерви ќе може да работи со оризот како со другите култури и ќе овозможи пазарните вишоци да бидат откупени од страна на државата. Преку ова ќе имаме зголемен откуп и реални пазарни цени на оризот.

Време е да престане неодговорниот однос на министерот Љупчо Николовски и на Владата на Ковачевски, кои што ги доведоа оризопроизводителите во катастрофалната состојба и поради тоа е неопходна брза и решителна акција на Собранието.

За крај, би сакал уште еднаш да упатам порака до парламентарното мнозинство, да ги тргнат настрана партиските игри. Живееме во тешки времиња за сите граѓани и да дадат поддршка на овој закон кој што значително ќе им помогне на оризопроизводителите, изјави Лефков.

Share
Scroll to Top