Путин: Западните санкции кон Русија предизвикуваат глобална криза

пред 2 години

Западните санкции против Русија им штетат на економиите на земјите кои ги воведуваат и предизвикуваат глобална криза, изјави денеска рускиот претседател Владимир Путин.

var ai_block_div = document.getElementsByClassName (‘ai-viewports’); ai_insert_code (ai_block_div [ai_block_div.length – 1]);

„Овие санкции во голема мера предизвикуваат глобална криза. Нивните автори, водени од кусогледите надуени политички амбиции, русофобијата, ги кршат нивните национални интереси, сопствената економија и благосостојбата на своите граѓани“, рече Путин на состанокот на економски прашања.

Исто така, како што оцени рускиот лидер, продолжувањето на политиката на „опседнатост со санкции“ кон Русија ќе доведе до најкомплицирани и речиси неповратни последици за граѓаните на Европската унија и за најсиромашните земји во светот.

„Очигледно, поради објективни економски закони, продолжувањето на опседнатоста со санкции, ако можам да го кажам тоа, неминовно ќе доведе до тешки, речиси неповратни последици за Европската унија, нејзините граѓани и најсиромашните земји“, рече Путин, пренесе РТВ.

Share
Scroll to Top