Средба Божиновска – Агелер: Поддршка од САД за размена на искуства и знаење во сферата на енергетиката

Средба Божиновска – Агелер: Поддршка од САД за размена на искуства и знаење во сферата на енергетиката

пред 2 недели

Министерката за енергетика, рударство и минерални суровини Сања Божиновска, денеска оствари работна средба со Амбасадорката на Соединетите Американски Држави, Н.Е. Ангела Агелер.

Како што известува Министерството, на средбата се разговарало за новоформираното министерство за неговите цели, активности и проекти.

Министерката Божиновска ја истакна огромната важност за реализирање на нови капитални инвестиции во полето на енергетиката и усогласување на постоечките закони со оние на Европската Унија во делот на енергетиката.

Неопходно е зајакнување на билатералната соработка меѓу двете земји, истакна Божиновска имајќи предвид дека стратешката определба која е во насока на зајакнување на односите со нашиот партнер САД.

На средбата се нагласи и поддршката на САД во делот на размена на искуства и знаење во сферата на енергетиката и обновливите извори на енергија, се наведува во соопштението на Министерството.

Текстот Средба Божиновска – Агелер: Поддршка од САД за размена на искуства и знаење во сферата на енергетиката е превземен од МАКФАКС.

Share
Scroll to Top