PEUGEOT е лидер на пазарот за патнички автомобили на крајот на септември 2021 година во Франција

пред 4 месеци

PEUGEOT ја задржува позицијата број еден во сегментот на патнички автомобили со пазарен удел од 17,3% во првите девет месеци од 2021 година. Овие резултати ги вклучуваат сите возила во гамата, а особено PEUGEOT 208, кој останува најпродавано возило во Франција, како и PEUGEOT 2008, 3008, 5008 и 508, што овозможија брендот PEUGEOT да ја консолидира својата лидерска позиција во овој период. PEUGEOT е исто така лидер во продажба кај големите корисници – компаниите, во првите девет месеци од 2021 година

Во текот на девет месеци до 2021 година:

– PEUGEOT има две возила во првите пет најпродавани патнички автомобили во Франција:

o PEUGEOT 208 води со пазарен удел од 5,2

o PEUGEOT 2008 го задржува третото место со пазарен удел од 4,3

– Пет возила се лидери во нивниот сегмент:

o PEUGEOT 208 во В сегментот со пазарен удел од 5,2

o PEUGEOT 2008 во сегментот B-SUV со пазарен удел од 4,3

o PEUGEOT 3008 во C-SUV сегментот со пазарен удел од 3,2

o PEUGEOT 5008 во сегментот C-SUV со 7 седишта со пазарен удел од 1,4

o PEUGEOT 508 во сегментот D со пазарен удел од 0,5

На пазарот за патнички возила што порасна за 3,9%, PEUGEOT имаше пазарен удел од 17,3%

На пазарот за LCV, 17,3% PEUGEOT има пазарен удел од 17,9%

На пазарот PC+LCV што порасна за 9,8%, PEUGEOT објави пазарен удел од 17,4%.

Share

https://aniwatch1.com/. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

free anime online AniWatch Your Name.

AniWatch Tokyo Revengers Episode 22

english anime AniWatch JoJo's Bizarre Adventure: Golden Wind (Dub)

online anime AniWatch Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies moved to a starter town?

AniWatch Black Clover

Scroll to Top