Администрацијата ќе работи од дома или со ротации

пред 1 година

Владата ја прифати препораката на Комисијата за заразни болести целата државна и јавна администрација, општините и судовите, согласно принципот на работа и работниот процес, организирањето на работата да се одвива во смени или онлајн од дома или, пак редуцирано со систем на ротации зависно од карактеристиките на работниот процес на институциите.

Исто така, работното време на сите угостителски објекти се ограничува до 23 часот, освен на оние што вршат испорака, се ограничува капацитетот на патници во возилата на јавниот превоз на 50% од вкупниот број на патници предвидени во едно возило. Ова се дел од рестриктивните мерки кои вчера попладне беа усвоени на владината седница, а ги предложи Комисијата за заштита од заразни болести.

Share

anime to watch. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

animes online Naruto: Shippuden

Horimiya

anime stream AnimeDao Naruto: Shippuden (Dub)

anime dao Death Note (Dub)

AnimeDao Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai Episode 7

Scroll to Top