Виновникот за смртта на малиот Алмир мора веднаш во затвор, нема одлагање на казната

пред 7 месеци

Основниот суд Куманово ја уважи жалбата на кумановското обвинителство изјавена против решение на судија за извршување на кривични санкции донесено на 19 февруари 2021 година, со кое на осудениот Б.И. од Куманово му се одобри барањето за одлагање на почетокот за извршување на казната затвор.

Имено, обвинителството незадоволно од донесеното решение, поднесе жалба на 22 јануари 2021 година, со која побара кривичниот совет при Основниот суд Куманово да го преиначи решението во насока осудениот веднаш да ја извршува досудената казна. Казната затвор во траење од 4 години, по поднесено обвинение на кумановското обвинителство и судска постапка, на осудениот му беше изречена од Апелациониот суд, а за сторено кривично дело – Тешко дело против безбедноста на луѓето и имотот во сообраќајот од член 300 став 2 во врска со член 297 став 1 од Кривичниот законик.

Осудениот го стори кривичното дело на 25 јуни 2016, кога со автомобил му нанесе тешки телесни повреди со смртна последица на четиригодишниот Алмир Алиу од Куманово.

Одлучувајќи по поднесената жалба од обвинителството, Основниот суд Куманово донесе Решение со кое го преиначи решението на судијата за извршување на кривични санкции и осудениот го задолжи веднаш по приемот на одлуката да се јави во казнено-поправна установа за да започне со издржување на затворската казна.​

Share

No Money Episode 4

Wake Up, Girl Zoo! Miyagi PR de Go! (https://animeflix.nl/m/6y1R) Episode Full

GoGoAnime: To Your Eternity (Dub) anime episode 14 online free at https://gogoanime.be gleipnir gogoanime

AnimeBee: Recorder to Randoseru Mi☆ Special anime episode Full online free at https://animebee.to anime to watch

Myspace: https://myspace.com/animeflixnl

Confengine: https://confengine.com/user/gogoanimelol

Scroll to Top