Владата ѝ ја одзеде дозволата на фирмата „5 летерс“ за одгледување канабис

пред 9 месеци

Владата ѝ ја одзеде дозволата на фирмата „5 летерс“ за одгледување канабис која е лоцирана во селото Алданци, Крупево.

Одлуката е донесена на предлог на Министерството за здравство.

„Оваа одлука е донесена врз основа на мислењето на Комисијата за оценување на условите во однос на простор, опрема и кадар за добивање на одобрение за одгледување на канабис за медицински цели која на 21.12.2020 година и 12.01.2021 година изврши контрола над работата на Друштвото за производство, трговија и услуги 5 летерс ДОО Скопје во објектот лоциран во с. Алданци, Крушево, при што е констатирано дека условите во однос на просторот, опремата и кадарот оценети и усвоени од Комисијата за добивање одобрение за одгледување на канабис за медицински цели не ги задоволуваат одредбите од Законот за контрола на опојни дроги и психотропни супстанции во делот на кадарот со што е постапено спротивно на член законските одредби за оваа дејност“, соопшти Владата.

На крајот на минатата година од фабриката беа украдени 60 килограми марихуана.

Share

KissAnime: Black Magic M-66 anime episode Full online free at https://kissanime.mx watch anime dub

GoGoAnime: W'z anime episode 13 online free at https://gogoanime.be gogoanime site

WCOStream - Watch anime online, English dub anime

Website https://animefreak.ws: Watch The Brave of Gold Goldran animefreak Episode 48 watch anime

Piqs: https://piqs.de/user/gogoanimelol/

Thingiverse: https://www.thingiverse.com/kissanimemx/designs

Scroll to Top