ВМРО-ДПНЕ: Кој му даде мандат на Заев да преговара и да потпише нон пејпер

пред 3 години

„Кога ВМРО-ДПМНЕ и претседателот Христијан Мицкоски тврдеа дека постои нон пејпер кој Заев го договара, од власта кажуваа дека се измислици? Сега кога од австриски новинари се дознава дека не само што бил нуден туку и нон пејпер е потпишан, предавничката неспособна влада на Заев молчи?“, се вели во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ.

Според партијата, прашањето е од кого доби дозвола Заев да преговара и која е вистинската соддржина на нон пејперот за кој медиумите пишуваат и што сака Заев да сокрие од јавноста? Дали сега ќе се извини Заев за тоа што ја лажеше јавноста?

Share
Scroll to Top