Денеска во Македонија пристигнуваат 10.000 вакцини на „Фајзер“

пред 3 години

Попладнево се очекува да стигнат 10.000 вакцини на „Фајзер“, а според најавите, уште толку ќе пристигнат и следната недела.

Вакцините со авион ќе бидат дистрибуирани до Софија, по што ќе бидат испратени за Скопје.

Кон крајот на април се очекуваат и 200 илјади кинески вакцини.

Досега во Македонија се вакцинирани околу 35.000 граѓани.

Share
Scroll to Top