Домашните слави да се слават исклучиво во кругот на семејството, апелира Комисијата за односи со верските заедници

пред 4 месеци

Комисијата за односи со верските заедници во пресрет на периодот во кој голем број на семејства ширум државата ги чествуваат домашните православни празници упатува апел овие празнувања да бидат исклучиво во кругот на членовите на семејството.

„Ескалирањето на состојбата со коронавирусот е пропратена со изразена локална трансмисија на вирусот, па секое непочитување на мерките за заштита од здравствените власти и секое собирање на луѓе може да биде погубно. Секое семејство кое одбележува домашен празник да ја препознае опасноста по јавното здравје кое би ја предизвикало со повикување на гости, но и секој добронамерен кон семејството кое прославува годинава да се воздржи од физичко присуство. Традицијата не е загрозена таа ќе опстои, но колективното здравје е во сериозна закана“, се наведува во апелот.

Share

Our Last Crusade or the Rise of a New World Episode 12 at AnimeFreak animefreak latest

Watch Tsukimichi -Moonlit Fantasy- Episode Preview (https://kissanimeonline.com/m/j05O/ep-1) at KissAnime kissanime plus

Scroll to Top