Мицкоски: Информациите за начинот и материјалот за градба на модуларните болници ја надминуваат моралната одговорност

пред 3 дена

„Во отсуство на одговори од надлежните, еве информации кои ја зголемуваат одговорноста на оние кои бегаат од морална и секаква друга одговорност. Вчера запрашав за начинот и материјалот на градба на модуларните болници. Еве и зошто. Со набавката направена од Министерството за здравство се бара монтажните болници – контејнери да бидат составени од ѕидни и кровни (PUR) панели кои се најслабо огноотпорни“, пишува лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на својот фб профил.

„Никаде не се бара да се достави атест од произведувач на било кој материјал што е вграден во модуларниве болници.

Нема никаде дека обврзувачко е во самите објекти да има и планови за евакуација. Покрај тоа што не се бара елаборат (проект) за ПП заштита исто така не се бара да бидат запазени минималните барања за ПП заштита за ваков тип на објекти (здравствени установи).

Овие објекти спрема правилникот за заштита пожари и експлозии спаѓаат во група на објекти од категорија “Г” и за нив важи дека истите објекти мора да имаат огноотпорност од минимум 2 часа. Во реалноста, болницата во Тетово изгоре за 2 минути.

Оттука, зошто во набавката се барале леснозапаливи PUR панели? Зошто не се барало атест за квалитет, зошто немало противпожарна заштита, и зошто она што требало во најлош случај да издржи 2 часа, изгоре за 2 минути?

Сето ова ја надминува моралната одговорност. Потребна е објективна истрага, ослободена од Заев, Филипче и Хасани. Затоа оставки!“, напиша Мицкоски.

Share

TwistMoe Watch anime online, English anime online HD

Website https://4anime.biz: Watch Lagrange: The Flower of Rin-ne Specials 4anime Episode 6 watch anime online

Watch Emma: A Victorian Romance Episode 12

Website https://animedao.nl: Watch McDull, Prince de la Bun animedao Episode Full dubbed anime

Cutoutandkeep: https://www.cutoutandkeep.net/users/kissanimemx

Www2 sgc: https://www2.sgc.gov.co/Noticias/Lists/Comentarios/DispForm.aspx?ID=6530

Scroll to Top