„Партизаните не преговараат со фашисти“, пред Владата се бара „Не“ за францускиот предлог

пред 1 месец

Со пароли „Македонија“ „Фашисти“, „Уа“, „Не за ЕУ“, „У-а“, „Предавници“ граѓаните пред Владата бараат да се отфрли францускиот предлог. Тие се децидни дека ако се прифати предлогот, министрите во Владата ќе бидат разнебидувачи на Македонија.

var ai_block_div = document.getElementsByClassName (‘ai-viewports’); ai_insert_code (ai_block_div [ai_block_div.length – 1]);

„Нема да биде претерано ако заклучам дека ЕУ отворено поддржува поделба на црни и бели. Токму затоа оваа понуда од страна на ЕУ на Франција и на Бугарија, за мене како Македонка е неприфатлива. Не за ЕУ!“, кажа една од говорниците. Неприфатлива треба да биде и за оние што треба да го прифатат овој француско-бугарски предлог и да го стават во заложништво својот народ и својот идентитески столб, македонскиот јазик. Само и само да се оствари вековниот великобугарски сон“, кажа една од говорниците.

„Партизаните не преговараат со фашисти“, „Од ропство пишти Македонија, појќе не трпиме бесчесни лаги!“, „Проклет да е тој што предал родина на врагот“, се само дел од транспарентите. Во рацете, присутните држат „Не“.

Share

sun win

sun win

sunwin

tải sunwin

sun win

Scroll to Top