„Радоста на постоењето” – нова мотивациска книга во издание на „Паблишер”​

пред 2 години

Македонската книжевна сцена се збогатува со ново интересно и вредно дело, кое го загатнува најважното за секој човек – животот. Насловот „Радоста на постоењето” најавува дека авторката Симона Петреска со оптимизам гледа на големиот предизвик кој почнува со самото раѓање на секој човек.

var ai_script = document.getElementsByClassName (‘ai-viewports’); ai_insert_viewport (ai_script [ai_script.length – 1]);

Петреска преку својата книга ги поттикнува луѓето да зачекорат со сигурност во животот и да го исполнат со радост, полетност, разбирање, благосостојба… Преку своите лични искуства и анализи, таа им вдахнува инспирација да ја пронајдат вистинската насока на својот пат кон духовно остварување.

Авторката си поставила за цел со книгата да му помогне на читателот да живее во мир и хармонија, да оствари духовен развој, да биде благодарен за она што го има и да создаде поуспешен, поосмислен живот менувајќи ги своите мисли, емоции и однесување.

Нејзината цел е остварлива, секако, ако читателот се нурне во напишаните редови. Спојувајќи ги јазикот на умот и јазикот на душата и телото, авторката пишува со зборови кои допираат до сечие срце.

– Ако душата е земја, вие сте нејзини земјоделци. Посејте ѝ љубов и гледајте како во вас завладува хармонија, вели мотиваторката Петреска.

Инаку, книгата можете да ја најдете во сите книжарници на ТРИ и на книга.мк.

Share
Scroll to Top