Самостојните вршители на дејност три месеци ќе добиваат по 17.410 денари државна помош

пред 8 месеци

На својата 15-та седница, Владата денеска го утврди текстот на Предлог законот за финансиска поддршка на физички лица кои вршат самостојна дејност погодени од здравствената и економска криза предизвикана од коронавирусот, за месеците октомври, ноември и декември 2020 година.

„Целта на овој предлог-закон е да се обезбеди финансиска поддршка за вршителите на самостојна дејност во последниот квартал од 2020 година, со месечен износ во висина од 17.410 денари месечно за физичкото лице кое врши самостојна дејност“, се наведува во соопштението на владината прес-служба.

Share

AniWatch free anime: Watch Attack on Titan Season 3 (Dub) Episode 5

4Anime 4anime hunter x hunter: The Hidden Dungeon Only I Can Enter (https://4anime.biz/m/gGWn) Episode 12

Scroll to Top