СДСМ: Со мерката за евтина тарифа едно семејство заштедува 1.000 денари месечно

СДСМ: Повеќе за сите е мерката за субвенција на струјата до 90 отсто и евтината тарифа

пред 7 месеци

„СДСМ со конкретни мерки и политики се грижи за граѓаните и го заштитува нивниот стандард.

Обезбедени се средства за продолжување на мерката за субвенционирање на цената на струјата за граѓаните и малите потрошувачи.

За над 600 илјади семејства во државата Владата предводена од СДСМ ја субвенционира цената на струјата и тоа до 90%.

Субвенционирана струја имаат и 68.000 мали потрошувачи во кои се вработени 98% од работниците во приватниот сектор.

Дополнителна придобивка за граѓаните е враќањето на евтината тарифа за електрична енергија за домаќинствата, секој ден од 13 до 15 часот.

Домаќинствата имаат на располагање вкупно 11 часа евтина електрична енергија во текот на едно деноноќие од понеделник до сабота и 24 часа во неделите.

Со СДСМ сите граѓани добиваат повеќе“.

Соопштение на СДСМ

Текстот СДСМ: Повеќе за сите е мерката за субвенција на струјата до 90 отсто и евтината тарифа е превземен од МАКФАКС.

Share
Scroll to Top