СДСМ: Починатите не се статистика за перформанси на Мицкоски

пред 3 години

Опозицијата прави настани со кои ја злоупотребува смртта на заболени од Ковид 19, реагира владејачката СДСМ, откако ВМРО-ДПМНЕ вечерва кон небото пушти хартиени фенери во помен на починатите од пандемијата и побара оставка од министерот за здравство, Венко Филипче.

СДСМ во реакцијата наведува дека починатите не се статистика за перформанси на Христијан Мицкоски.

„ВМРО-ДПМНЕ некрофилна пак прави настани каде ја злоупотребува смртта на стотици граѓани и се рекламира со тагата на нивните семејства. Починатите и заболените од Ковид 19 не се статистика не се само обична бројка за ДПМНЕ-Некрофилна да прави настани и перформанси, да ги злоупотребува во очајната трка за политички поени. За каква мобилизација зборува ВМРО-ДПМНЕ кога токму некрофилот Христијан Мицкоски партиски ги делеше здравствените работници, за каков пристап зборува ДПМНЕ-Некрофилна кога токму нивен кадар во преодната Влада кочеше помош од Светска Банка за опремување на болниците? ВМРО-ДПМНЕ секојдневно го допира дното на најсложената тема, оваа партија мора да престане со обидите да профитира од несреќата на граѓаните. Тоа не е прашање на политички чин туку на нужност“, наведува СДСМ во реакцијата по настанот.

Share
Scroll to Top