Формирано македонско-турско писателско друштво на пријателство

пред 1 година

На иницијатива на повеќе македонски и турски писатели, деновиве во Скопје е формирано Македонско-турско писателско друштво на пријателство.

Координатор на ова ново писателско друштво на пријателство е Христо Петрески, а први членови на Друштвото се и писателите: Русомир Богдановски, Мито Спасевски, Мишел Павловски, Кристина Николовска, Весна Мојсова-Чепишевска, Трајче Кацаров, Гоце Ристовски, Марина Мијаковска, Ерол Туфан, Славица Урумова-Марковска, Милован Стефановски, Зоран Пејковски, Стефан Марковски, Виолета Танчева – Златева, Владимир Плавевски, Васил Тоциновски, Филиз Мехметоглу, Вања Изова Велева, Игор Крајчев, Емељ Туна, Елизабета Бандиловска, Виолета Мартиновска, Елена Пренџова, Биба Исмаил, Саво Костадиновски, Иво Митев, Снежана Паноска, Зоран Котевски и други.

Оваа иницијатива ја поддржува Турскиот културен центар Јунус Емре во Скопје, а се планираат заеднички писателски средби, стручни и научни собири, трибини, работилници, преводи и препеви, публикување изданија, награди и признанија.

Share

anime online. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

AnimeFreak Dragon Ball (Dub)

animefreaks website AnimeFreak So I'm a Spider, So What?

Dragon Ball Super (Dub)

anime freak site DARLING in the FRANXX

AnimeFreak Dragon Ball Super Episode 127

Scroll to Top