Британија ќе забрани влез за граѓани од ЕУ кои биле во затвор повеќе од една година

пред 11 месец

Велика Британија објави дека од јануари ќе воведе нови правила за забрана за влез на лица од Европската унија со криминално досие, што значи дека ќе бидат третирани исто како и луѓето од остатокот од светот.

Овластувањата ќе стапат на сила на 1 јануари, кога завршува неформалното членство на Велика Британија во ЕУ и таа повеќе не мора да ги почитува правилата на ЕУ за слободно движење.

„Предолго, правилата на ЕУ нè принудија да пуштиме опасни странски криминалци на нашите улици кои ги злоупотребуваат нашите вредности и го загрозуваат нашиот начин на живот“, рече министерката за внатрешни работи, Прити Пател.

„Велика Британија ќе биде побезбедна благодарение на построгите и поправедни гранични контроли, каде странските криминалци, без оглед на националноста, ќе бидат предмет на истата криминалистичка легислатива“.

Со амандманите, кои треба да бидат изгласани пред парламентот денеска, ќе се забрани влез на лица осудени на најмалку една година затвор во Британија. На оние со пократки казни може да им се забрани влез во зависност од нивните случаи, а влезот во Велика Британија во одредени околности може да биде забранет дури и на лица кои не се осудени со затворска казна.

Share

https://4anime.biz 4anime anime

Animepahe: Nisekoimonogatari anime episode Full online free at https://animepahe.cc anime stream

Watch Detective Conan Movie 16: The Eleventh Striker Episode Full

GoGoAnime: Wake Up, Girls! anime episode 12 online free at https://gogoanime.be seven deadly sins gogoanime

About: https://about.me/animeflixnl

Pastebin: https://pastebin.com/u/kissanimemx

Scroll to Top