Британски разузнавачи: Во наредните денови во Киев ќе се водат тешки борби

пред 2 години

Британското Министерство за одбрана штотуку го објави својот најнов разузнавачки извештај во кој тие сугерираат дека најверојатно ќе има тешки борби во наредните денови во Киев.

„ И покрај руските изјави кои укажуваат на намерно намалување на воената активност околу Чернихив, значителните руски гранатирања и ракетни напади продолжија.

Руските сили продолжуваат да ги држат позициите источно и западно од Киев и покрај повлекувањето на ограничен број единици. Тешки борби најверојатно ќе се водат во предградијата на Киев во наредните денови.

Тешките борби продолжуваат во Мариупол, што е клучна цел на руските сили, но украинските сили сè уште го контролираат центарот на градот“, соопшти британското министерство.

Share
Scroll to Top