Вашингтон ја блокираше седницата за кризата меѓу Израел и Палестина

пред 3 години

Вашингтон го блокираше одржувањето на седницата на Советот за безбедност на Обединетите нации за кризата меѓу Израел и Палестина.

Според постојаното претставништво на Кина, кое го презеде претседателството со Советот за безбедност во мај, членовите на Советот за безбедност на ООН не можеа да постигнат консензус за одржување на отворена седница во петок.

САД предложија отворената седница на Советот за безбедност на ООН за Палестина и Израел да се одложи до 18 мај, стои во писмото на претседателот на Советот за безбедност, објави „Новости“.

Share
Scroll to Top