Во Норвешка започна воена вежба

пред 2 години

Главниот дел од клучната меѓународна одбранбена вежба „Студена реакција“ започна во Норвешка, земја која се граничи со Русија, а во вежбата учествуваат голем број членки на НАТО.

Вежбата, во која се вклучени и многу други членки на НАТО, започна денеска и ќе заврши на 1-ви април, изјави портпаролот на норвешкиот Генералштаб за ДПА.

Главните активности оваа недела ќе се одвиваат на море и во воздух.

Share
Scroll to Top